Thursday, May 20, 2010

first experiance ku disaman....:-)



pertama kali dalam hidup aku kne saman...bagi aku pengalamn pertama kene saman memang lucu..kisahnye brmule mase aku duk upper six kat sek chini..jam tangan aku mule mnunjukkan jam 2 petang,wktu 2 mse balik...dengan baggenye aku melagkah kluar dri kelas hingga ke pagar sekolah sebagai orang yg pertama jejakkn kaki pd hari 2...aku pergi ke motor aku yg paking dkat2 ngan pagar sekolh..suis moto ku,ku hidupkan dan enjin moto aku panaskan buwat sebentar...smbl2 aku tggu enjin moto panas dgn riaknye,ade pulak mke cam pak cik datang kat aku,die pakai bese2 jea,t shirt ngn sluo jeans putih.aku x syak ape2 r....die tanye aku,moto sape ni..aku jawab r moto aku dgn mke slumber2 radak..dalam hati aku brkate"sebok pk cik ni,ggu mood aku jek"..haha.pstu die mntak lesen n aku kbo xde r pk cik..patu die mintak kunci moto sambil kluarkan wallet die n ada lencane polis...mse 2 lah mke aku yg slambe td jd pucat lesu,prot yg tadi lapo jd kenyang..pas die ambk kunci moto aku,die mntak plak ic aku..sambil aku mghulurkan ic aku kat die..mulelah dialog mmbodek dari aku...ku brkate"tolong r cik,saye da r x dek duit,makn pn tak lagi,lagi 1,...kang kul 5 ada clas tambahan plok n yang penting solat zohor cik,da wktu nie...bg r chance kat saye..:-("...hahaha..die juz jawab "xbleh2..balai cite"..sempoi bin rigkas jwpn die kasi...wah,ski aku x jadi...so kebalai r aku dgn beg ngn brpakaian sekolh..saman ku,ku bayar dgn terpakse..haha..rm150 ku mlayang dalam spetang jek pdahl aku kumpul sbulan nk dapat byk 2...

9 comments:

  1. lorr nape dye blh saman gak walau pkai baju biase?

    ReplyDelete
  2. 2 mnjd prsoaln...ag pn mse 2 ngah cuak gle..x egt ap da..pk setel duit aku..haha

    ReplyDelete
  3. hahah..aisya kat U slalu kene saman sbb xsusun selipar kat rak..hhaahha..cm knak2 kan..bnde kecik je kot..felo2 skalian memg xde kje..kihkih :)

    ReplyDelete
  4. hohoho! kasihan yekkk. penat2 kumpul duet. lesap mcm tuh jekk.

    ReplyDelete
  5. bnyk je duet awk...ad cash 150 ek....hihihi...
    erm nape awk kne saman ek?

    ReplyDelete
  6. bese la nuraisyah...aku cm 2 gak..hehe..gades ain makaseh kcian kat saye..huhu n ansazary saye kne saman bubu xdek lasen moto laa...

    ReplyDelete
  7. hhhehehe...parah tu kena saman, selamba badak

    ReplyDelete
  8. da kne nasib malang akuvision...

    ReplyDelete
  9. xtaw nk kate ape..pdn muke jela..ok x

    ReplyDelete