Monday, January 27, 2014

Apa Yang Menarik Kat Sungai Sedim, Kedah ( Boleh Pi Tree Top Walk )


AKU TAU HAMPA TAK PERNAH MAI KAN.. SO BAIK HAMPA MAI.. SHIOKKK WOOO


Pertama kali bila korang sampai kat tree top walk ni, ini antara yang korang akan nampak dulu, Bagi mereka yang kaki gambar, memang korang boleh ambil gambar kat sini sebagai background..hehe. Satu lagi, jalan nak naik kat sini berbukit dan memerlukan sedikt pendakian. 


Sebelum korang jumpa kaunter pertanyaan, benda benda yang korang akan jumpa dulu. Seingat aku la, board ni bagi taw jenis pokok yang ada kat sini. Selain itu, dipaparkan juga bagaimana projek ni berjalan dan berapa kos yang telah digunakan untuk menjayakan projek ni.. So korang kalau sampai, silalah baca ye..


Gambar di atas menunjukkan yang korang kalau sampai sini masih perlu membaca lagi. Bukan apa, membaca kan jambatan ilmu.


Haaa... bermulalah perjalanan tree top walk ni. Bagi mereka yang sedikit gayat cam aku ni, memang agak ketar lutut..haha. Tapi bagi mereka yang berani, steady jela. Satu lagi, udara dari level atas kanopi ni memang segar.. Amat menyamankan..uuuuuu.. Aku syorkan orang yang selalu sibuk dengan kerja datang kat sini, bolehla release tension...hehe


Kalau korang datang kat sini, korang boleh la tengok sekitar laluan yang super awesome ni. Diorang ada lak jugak letakkan info mengenai tree top walk ni. Cuma info yang disediakan tu kurang selenggaraan..hehe. 


Mengikut hipotesis, semakin jauh perjalanan, semakin meningkat katinggian kita daripada tanah. Jadi bagi orang yang macam aku, lagi meningkat kadar keketaran lutut..haha


Gambar dekat atas ni menunjukkan yang kami dah semakain sampai ke tempat penamat. Kalau aku tengok jam balik, perjalanan kami dekat sini kira kira 30 minit atau bersamaan setengah jam..woww..haha. so, baik korang datang sini, tak ade yang tak bagus.. Semua bagus.


SEDIA BERKHIDMAT UNTUK TREE TOP WALK SUNGAI SEDIM