RESEPI YANG MUDAH, MENJIMATKAN DAN YANG PALING PENTING, IANYA CEPAT UNTUK DISIAPKAN....TRUST ME
BAHAN BAHAN; (tiga orang makan)
Ayam (prefer bahagian dada)
Bawang putih dan bawang merah
Halia
Ikan bilis (20 ekor)
Bebola ikan
Sup bunjut ( satu sahaja )
Daun sup dan daun bawang
CARA MEMASAK;
Tumiskan bawang putih, bawang merah dan halia.
Setelah keperangan, masukkan 7 cawan air dan tunggu sehingga air betul betul mendidih.
Kemudian masukkan sup bunjut dan ikan bilis seterusnya biarkan 3 minit.
Selepas itu, masukkan isi ayam yang telah dipotong dadu dan
Masukkan bebola ikan;
Perisakan sup dengan garam dan gula. Biarlah ianya secukup rasa
Taburkan daun bawang dan daun sup sebelum menjamu selera
Kemudian siap untuk dimakan..
TIPS;
Sup ni boleh juga kalau nak dimakan dengan bihun dan juga bubur nasi.. Kalau rajin lebih sikit, boleh la cuba buwat.
BERKHIDMAT UNTUK PERUT LAPAR BUJANG SEDUNIA