Monday, February 17, 2014

Pajeri Nenas (Resepi Bujang)


SAPA KATA ORANG BUJANG TAK PANDAI MASAK, MARI AKU BUKTIKAN!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera readers, Hari ini aku rasa bertuah kerana dapat berkongsi resepi bujang iaitu Pajeri Nenas. Kepada yang bujang, mari kita buktikan yang kita pon pro masak ni..haha

Ni adalah main ingredients dalam membuat pajeri nenas. Yang best sekali, bila kita tanam sendiri nenas, lagi manis rasanya bila kita masak pajeri nenas. so bila kita bersahabat dengan tanah, ini lah hasilnya. 

Okey, kupas kupas dulu nenas ni. Orang kata buang mata dia dulu, sebab nanti bila makan tidak la gatal gatal dalam mulut tu. Banyak cara sebenarnya nak mengupas nenas. Bagi aku la, ini teknik yang dapat menjimatkan isi nenas daripada dibuang. 


Then, potong potong nenas tu ikut kehendak kita. Kalau ratah pon sedap sebenarnya. Sempat jugak la aku ratah nenas ni sebelum memasaknya. Manis sangat sebab fresh lagi kan, baru petik dari pokok.

 AYAT RAHSIA BUJANG, SILA BACA
Okey, korang dah baca kan ayat yang aku share kat atas tu. Ini la resepi rahsia bujang untuk aku menyiapkan pajeri nenas hanya dalam masa serendah 3 saat.. HEHE

Okey, siap pajeri nenas kita resepi bujang..hehe.. Sila mencuba.. Jangan marah na. Sebenarnya mak aku yang masak. Pastu aku pegi lepak lepak then aku balik je rumah tengok dah siap pajeri tu. Aku kupas je nenas tu. hehe.. Mari makan..


KAMI BUJANG DAN KAMI BOLEH MASAK SEPERTI SEORANG PRO



2 comments:

  1. Masih ada sikit-sikit duri nenas tu..hehe.. cuba guna alat ni untuk membuang duri nenas tu. mesti habiis duri tu dibuang - Alat buang Duri Nenas

    ReplyDelete